Select your Top Menu from wp menus

Schimbări reformiste la vârful Poliţiei din Orhei FOTO

 Incepand de astazi, Inspectoratul de Politie  Orhei este condus   de catre Grigore Josan Grigore Ion-250x343Josan. Numirea acestuia in functie a fost facuta prin ordinul sefului Inspectoratului General de Politie, Ion Bodrug. 

Potrivit surselor din  cadrul Politiei Orhei, ordinul cu privire la Josan a fost adus la cunostinta colaboratorilor politiei in cadrul unei sedinte care a avut loc azi dimineata.  Pana in prezent, locotenent-colonelul de poliţie Grigore Josan a ocupat functia de comisar adjunct, şef poliţie ordine publică al CPR Orhei.

Potrivit acelorasi surse, deja fostul comisar al Comisariatului de Politie raional (CPR) Orhei,  Ion  Chicu,  a fost transferat la serviciu la Calarasi.

Aceste schimbari in conducerea Politiei din Orhei  sunt implicit  legate de noua Lege a Politiei, care a intrat in vigoare la inceputul lunii curente, pe data de 5 martie,  si de Hotarirea de Guvern  care stabilește efectivul-limită și noua structură a poliției.

Amintim, totodata, ca ieri, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Chisinau de catre preşedintele organizatiei neguvernamentale Consiliului Naţional Anticorupţie „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, au fost aduse acuzatii referitoare la politica de cadre  promovata  de MAI ca urmare a reformei politiei. Ghelici a mai formulat acuzatii, in special,  la adresa CPR Orhei  care ar fi gestionat defectuos unele mijloace financiare bugetare si bunuri materiale pe durata anului trecut.

Obtinerea vreunui comentariu din partea conducerii  Politiei din Orhei  in legatura cu aceste acuzatii nu a reusit, deocamdata.

Sursa: Radio Orhei