Select your Top Menu from wp menus

Schimbări la vârful raionului Orhei// Un vicepreşedinte (PL) a fost demis. Doi vicepreşedinţi (PD) au fost aprobaţi

Raionul Orhei are doi vicepreşedinţi noi. Aceştia sunt Sergiu Pâslari și Iurie Siloci, ambii reprezentanţi PD. Pentru cei doi au votat majoritatea consilierilor raionali, care au participat la şedinţa extraordinară a CR Orhei. Înainte de aceasta, majoritatea l-a demis din funcţie pe Dorin Zghibarță, reprezentant al PL, care a fost vicepreședinte pentru probleme sociale (PL). Zghibarță nu se afla în sală şi nu a putut răspunde pretenţiilor dintr-o scrisoare semnată de consilieri PD care, între altele, l-au acuzat de neprezentarea raportului de activitate.

Noul vicepreşedinte pentru domeniul economic, Sergiu Pâslari, a ocupat în decurs de câțiva ani  funcția de șef al Gării Auto din Orhei. În perioada 2011-2015,  a fost consilier orășenesc la Orhei. Pâslari a acces în Consiliu pe listele PL, dar în timpul mandatului  a trecut la PD. 

Cel de-al doilea vicepreşedinte nou, Iurie Siloci, care a devenit responsabil pentru sfera socială, a fost preşedinte al fracţiunii PLDM din Consiliul raional Orhei,  în perioada 2011-2015. Tot atunci, Siloci a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei. După alegerile locale din 2015, Iurie Siloci a părăsit fracțiunea PLDM, şi, ca şi mulţi colegi liberal-democrați,  a aderat la PD.

De notat că după alegerile din 2015, la nivelul raionului Orhei s-a constituit o coaliție PD-PL-PPEM,  în care postul de președinte al raionului i-a revenit lui Tudor Golub (PD). Lui Sergiu Miron și Dorin Zghibarță (PL) le-au fost partajate funcțiile de  vicepreședinți pe domeniile economic și social, iar  lui Ilie Rabii (PPEM) – de vicepreședinte pe domeniul agriculturii.

La sfârșitul anului trecut, Sergiu Miron a demisionat din funcție, explicându-şi gestul prin necesitatea economisirii banilor publici. Până în anul 2011, raionul Orhei a avut doar doi vicepreședinți, iar pe vremea aflării în opoziţie, reprezentanții PD insistau pe reducerea celei de-a treia funcții de vicepreședinte.