Select your Top Menu from wp menus

Savantii vor sa-i vina de hac sforaitului

 

Sforăitul ar putea rămâne doar o amintire zgomotoasă, după ce oamenii de ştiinţă din Australia au creat un dispozitiv care, implantat sub limbă, ar putea stopa această manifestare.

În 60% din cazuri oamenii sforăie din cauza vibraţiilor limbii. Noi cercetări arată că implantul, care stimulează nervul resposabil cu controlul muşchilor limbii, poate reduce severitatea apneei (oprirea temporară a respiraţiei), o cauză majoră a sforăitului. Dispozitivul este programat să pornească singur atunci când utilizatorul adoarme, dar el poate fi pornit şi oprit şi cu ajutorul unei telecomenzi.

Momentan, dispozitivul nu a fost aprobat pentru comercializare, urmând ca, pe lângă studiul efectuat pe 21 de pacienţi, specialiştii să mai efectueze o serie de alte teste pe mai mulţi voluntari.

Sursa: descopera.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/savantii-vor-sa-i-vina-de-hac-sforaitului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19