Select your Top Menu from wp menus

Satenii, incaltamintea necalitativa si ponosita nu-i lasa pe cizmari fara lucru

De la 30 pana la 60 de lei – aceste preturi pentru repararea incaltamintei le-au numit cizmarii din Orhei atunci cand au fost intrebati cat costa serviciile lor. Aproximativ 30 lei trebuie de platit pentru  intarirea tocurilor, 40 lei – pentru schimbarea talpilor si cam tot atit –  pentru cusut.   Preturile variaza in dependenta de starea incaltamintei care este adusa la reparatie, a precizat mesterul Nicu (in imagine).

Cizmarii-orheieni  spun ca  cele  mai multe castiguri le datoreaza satenilor. Asta, deoarece orasenii isi mai permit   sa arunce incaltamintea veche  si deteriorata, inlocuind-o cu  alta noua . Insa daca este prea ieftina (respectiv necalitativa)  si aceasta incaltaminte  poate ajunge repede dupa cumparare pe masa  ori scaunul din fata mesterului-cizmar.

La Orhei, cele mai multe cizmarii sunt amplasate in centrul orasului. In cartierul Slobozia Doamnei sunt vreo doua, iar in  cartierul Nordic –  o singura cizmarie.

Un reportaj la tema va fi difiuzat la Radio Orhei      marti ,  22.02.12, la 10:30 si 16:30, in cadrul rubricii ” Socoteala de acasa.”