Select your Top Menu from wp menus

Sărbătoare uitată de autorități – azi în Moldova e Ziua Bunicii

Astăzi se împlinesc 10 ani de când în Republica Moldova există oficial sărbătoarea Ziua Bunicii. În septembrie 2007 guvernul, condus atunci de Vasile Tarlev a adoptat o hotărâre prin care bunicile din Moldova trebuiau sărbătorite în ultima sâmbătă a lunii septembrie. Ministra protecției sociale de atunci, Galina Balmoș, care în prezent este deputată în Parlament, declara cu 10 ani în urmă că : ” bunicile joacă un rol major în educarea generațiilor în devenire, asigurând continuitate tradițiilor și obișnuindu-i pe tineri să respecte adevăratele valori naționale”. Inițiativa introducerii acestei zile a aparținut soției președinteului Republicii Moldova, din acea perioadă – Taisia Voronin.
Marcată prin diferite evenimente culturale în trecut, acum sărbătoarea pare a fi dată uitării, atât de autorități cât și de cele cărora le era dedicată.
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la începutul anului curent în raionul Orhei locuiau peste 12,2 mii de femei cu vârsta de peste 60 de ani.