Select your Top Menu from wp menus

Șapte persoane cercetate în „dosarul ANSA” vor compărea pe banca acuzaților

Patru foști și actuali angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și trei oameni de afaceri vor compărea în faţa magistraților sub acuzația de depășire a atribuțiilor de serviciu, fals în acte publice și corupere pasivă, fapte ce au cauzat daune în proporții deosebit de mari bugetului de stat. Procuratura Anticorupție informează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul în judecată.

Printre inculpați figurează șeful Direcției controlul produselor de uz fitosanitar și fertilizanți din cadrul ANSA, trei angajați ai subdiviziunilor teritoriale Ialoveni, Drochia şi Dubăsari. Cei trei oamenii de afaceri, reținuți în același dosar, sunt beneficiari ai serviciilor funcționarilor menționați. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la zece ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate de la 10 la 15 ani.

Angajații ANSA sunt învinuiți că, la începutul anului trecut, au eliberat peste 360 de certificate fitosanitare naționale acestor agenți economici pentru exportarea a 7200 de tone de mere în Federația Rusă. Însă, agenții economici au exportat mere din Polonia în Rusia, prin Belarus, fără a traversa frontiera Republicii Moldova. De notat că în martie 2016, Federația Rusă a pus interdicție exportului de mere din Republica Moldova prin Belarus.

În cadrul urmăririi penale persoanele învinuite au pledat nevinovat. În privința acestora este aplicat controlul judiciar. În vederea asigurării recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost aplicate sechestre pe aproape 500 de mii de lei, cinci mii de euro și peste zece mii de dolari. Banii au fost depistați în cadrul perchezițiilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sapte-persoane-cercetate-in-dosarul-ansa-vor-comparea-pe-banca-acuzatilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19