Select your Top Menu from wp menus

Săptămâna trecută pompierii DSE Orhei au lichidat zeci de incendii

Photo Credit To fosot simbol DSE Orhei

Pe teritoriul deservit de către pompierii DSE mun. Orhei tot mai persistă incendii de vegetație și gunoiște, care de cele mai dese ori sunt provocate de cetățeni, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei.  Astfel pe parcursul săptămânii trecute pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești au stins peste zeci de focare de acest gen.

Totodată angajații Unităților de pompieri și salvatori au fost solicitați săptămâna trecută pentru a stinge incendiul dintr-o vagonetă de lingă o livadă din s. Bulaiști, Orhei, care s-a produs pe data de 14 septembrie. În aceeași zi salvatorii din Orhei au deblocat o ușă de apartament din str. Scrisului Latin. În total la Orhei au fost deblocate trei uși pentru ca proprietarii să poată intra în locuințe.

La 15 septembrie, în s. Bușeuca, r-l Rezina s-a incendiat o casă. Pompierii au reușit sa salveze o parte din casă, însă focul a mistuit acoperișul parțial și două odăi.

Și pompierii din Șoldănești au avut o luptă mai crâncenă cu focul. la 18 septembrie în s. Sîrcova a ars un șopron plin cu nutreț.

PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VA SALVATI VIATA ȘI BUNURILE.