Select your Top Menu from wp menus

Săptămâna trecută, pompierii din cadrul DSE Orhei au intervenit zilinic la lichidarea incendiilor de vegetație

Photo Credit To Foto simbol

Odată cu sosirea primăverii cu temperaturi mai ridicate cetățenii au început  lucrările de igienizare a terenurilor. Astfel, aceștia aprind deșeurile si vegetația uscată fără a supraveghea focul, ceea ce duce la incendierea a zeci de hectare de vegetație uscată.

Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, pe parcursul săptămânii trecute pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești zilnic au intervenit la lichidarea incendiilor de vegetație uscată și gunoiște.

Totodată angajații DSE mun. Orhei au intervenit și în următoarele cazuri excepționale:

La 11 martie pompierii din Rezina au stins un incendiul în podul case din s. Mincenii de Jos. În aceeași zi Salvatorii din Telenești au avut intervenție de pompare a apei dintr-un beci inundat din s. Chiștelnița.

În noaptea de 14 martie, ora 02:20 pompierii din Orhei au fost alertați precum că în s. Dișcova ard două automobile. Cauza se stabilește. Tot pe 14 martie la Orhei în s. Mitoc într-o gospodărie s-a aprins coșul de fum. Pompierii au intervenit imediat și focul nu s-a răspândit.

DSE mun. Orhei vine cu rugămintea către cetățeni de a nu lăsa focul nesupravegheat și pentru a evita un incendiu de proporții recomandă următoarele:

– nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vînt;

– nu utilizați focul deschis la o distanță mai mică de 50 m de la clădiri, materiale sau substanțe combustibile;

– nu lăsați focul deschis fără supraveghere;

– nu aruncați mucuri de țigară, chibrituri aprinse sau materiale care mocnesc în vegetația uscată;

– adresați-va la primarii în ceea ce privește planificarea zilelor și locurilor special amenajate pentru adunarea resturilor menajere și vegetației uscate din localitate;

– supravegheați în permanență copii și interziceți jocul cu surse ce ar putea provoca incendii;

– la depistarea focarelor apelați la numărul unic de urgență 112 și după posibilitate întreprindeți măsuri de lichidare a arderii, respectând măsuri de securitate, sau părăsiți locul arderii acoperind gura cu o pînză umedă.

PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VA SALVATI VIATA ȘI BUNURILE.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/saptamana-trecuta-pompierii-din-cadrul-dse-orhei-au-intervenit-zilinic-la-lichidarea-incendiilor-de-vegetatie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19