Select your Top Menu from wp menus

Sănătate Info: Ce „fumează” Guvernul Recean? Executivul execută ordine ale unui gigant mondial în industria tutunului, fără să țină cont de lege

Guvernul a aprobat în ședința Executivului de ieri reducerea accizelor pentru rezervele din tutun destinate dispozitivelor de tutun încălzit. Aprobarea a fost făcută la sugestiile industriei tutunului, ceea ce este o încălcare gravă a legislației care interzice orice imixtiune a industriei tutunului în politicile publice.

Mai mult, Ministerul Finanțelor a încercat să curețe din documentele publice „urmele” implicării industriei tutunului. Prin reducerea accizelor, Guvernul își încalcă propriile programe prin care și-a luat angajamentul de a reduce decesele provocate de maladiile non-transmisibile și de a reglementa mai strict legislația privind controlul tutunului. De asemenea, prin această modificare Guvernul creează un precedent periculos prin care admite accizarea diferențiată pentru produsele din tutun, creând falsa impresie că un anumit tip de produs din tutun ar putea fi mai puțin dăunător decât altul. 

continuarea pe sanatateinfo.md