Select your Top Menu from wp menus

Salvarea de la cicăleli! Savantii au descoperit de ce barbatii adorm dupa sex

Dupa un act sexual pasional, sunetul de sforaituri al partenerului este asurzitor pentru femei.

Acum, insa, savantii au aflat motivul(si scuza!) pentru care barbatii se simt asa adormiti: nu e vina lor.

Experimentele au constat in scanarea creierului a mai multor barbati in timpul si dupa orgasm.

Acestia au descoperit ca cortexul cerebral – care are un rol vital in perceptie, atentie si constienta – se inchide aproape imediat dupa orgasm.

Serge Stoleru, un savant francez, a spus ca aceasta cercetare ofera “primele indicii” a ceea ce se intampla in creier in timpul sexului.

“Pentru femei se pare ca este diferit. Ele nu au o perioada refractara asa puternica si uneori vor mai mult decat somn”, spune Stoleru.

Studiu arata ca creierul se inchide fata de toate dorintele sexuale dupa orgasm.

Pe langa toate aceastea, barbatii mai au un motiv pentru a atipi dupa sex: creierul este inundat cu substante ce induc somnul dupa orgasm – substante precum serotonina.

Nici studiile precedente n-au invinuit barbatii pentru dorinta de somn de dupa sex.

In 2005 un studiu a aratat ca organismul epuizeaza muschii si glicogenul – o substanta ce produce energie. Deoarece barbatii au o densitate musculara mai mare, ei obosesc mai rau dupa sex.

Dr Neil Stanley, directorul universitatii de somn din Surrey, a spus ca nu e vina barbatului in totalitate.

“Desi e frustrant pentru majoritatea femeilor ca partenerii de sex masculin sa se intoarca pe-o parte si sa adoarma dupa sex, barbatii nu sunt complet vinovati”, spune acesta.

“Oamenii sunt singurele animale care au creat o legatura intre sex si somn. Desi e o scuza proasta, sunt motive stiintifice care explica de ce barbatii se simt adormiti dupa sex”, adauga Stanley.

Desi savantii au gasit o scuza pentru somnul de dupa sex, putem spune cu siguranta ca urmatorul studiu nu va explica de ce barbatii adorm inainte de orgasm.

sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salvarea-de-la-cicaleli-savantii-au-descoperit-de-ce-barbatii-adorm-dupa-sex/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19