Select your Top Menu from wp menus

Şalaru neagă că tronsonul de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti va fi vîndut

Comisia interministerială pentru evaluarea calităţii construcţiei tronsonului de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti, creată la cererea prim-ministrului Vlad Filat, urmează să-şi finalizeze lucrările pînă la 20 august, cînd va prezenta un raport Parlamentului. Despre aceasta a anunţat, joi, 5 iulie, în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, ministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru.

Şalaru a infirmat zvonurile că porţiunea de cale ferată a fost închisă cu scopul de a fi preluată de o întreprindere privată. ”Ministerul nu are dreptul să vîndă calea ferată. Dreptul îl are numai Parlamentul. Comisia interministerială lucrează pe acest caz. Au fost invitaţi să dea explicaţii proiectanţii şi cei care au lucrat la construcţia tronsonului”, a spus Şalaru.

Pe de altă parte, deputatul PCRM, Oleg Garizan, l-a acuzat pe ministru de corupţie, amintind de o companie turcă care a cîştigat tenderul pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a tronsonului, însă, ulterior, a renunţat la aceasta. „Compania turcească a cîştigat licitaţia, dar nu a semnat contractul. Ne este indiferent cine lucrează. Nu aduceţi învinuiri de corupţie cînd dumneavoastră sînteţi corupt”, a replicat Şalaru.

Amintim că circulaţia pe tronsonul de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti a fost sistată pe motivul alunecării terasamentului. Pentru reparaţie sînt necesari circa 350 de milioane de lei.
sursa:noi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salaru-neaga-ca-tronsonul-de-cale-ferata-cahul-giurgiulesti-va-fi-vindut/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19