Select your Top Menu from wp menus

Salariul minim va ramane in continuare sub minimul de existenta

Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege privind nivelul minim de existenţă, însă nu poate în viitorul apropiat să ţină cont de acest indicator pentru a stabili nivelul minim al salariilor, pensiilor, indemnizaţiilor şi a altor beneficii. Despre aceasta a anunţat ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Ea a menţionat că, la etapa actuală, avînd în vedere posibilităţile limitate ale bugetului de stat, indicele nivelului minim de existenţă nu va fi corelat cu volumul plăţilor enumerate mai sus.

Minimul de existenţă va include costul coşului alimentar, cheltuielile pentru achiziţionarea produselor industriale şi plata pentru servicii comunale.

În 2011, nivelul minim de existenţă în Republica Moldova, calculat de Biroul Naţional de Statistică în baza metodologiei anterioare, a constituit 1503 de lei pentru o persoană.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salariul-minim-va-ramane-in-continuare-sub-minimul-de-existenta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19