Select your Top Menu from wp menus

Timofti vrea salarii mari pentru judecători; Filat: Când vom găsi bani

Flagelul corupției va fi stârpit când judecătorii vor avea salarii mai mari. Declarația a fost făcut astăzi de preşedintele Nicolae Timofti care a convocat şedinţa Consiliului suprem de securitate.

„Trebuie să continuăm reforma în justiţie. Să facem să crească responsabilitatea Consiliului Superior al Magistraturii. Trebuie să fie majorate substanţial salariile judecătorilor, fapt care va costa mai puţin bugetul statului decât corupţia”, a declarat Timofti.

„Astăzi am luat decizii îndreptate pentru a îmbunătăți lucrul legat de lupta cu copruția. Am atenționat toate organele să-și revadă atitudinea și activitatea. Responsabili de această problemă este toată societatea și toate organele de stat de jos și de sus”, a adăugat preșdintele.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a menționat că judecătorii vor avea salarii mai mari doar după ce vor fi găsiți bani. „Am în vedere majorarea salariilor nu doar pentru judecători, dar și pentru cei care muncesc în administrația publică locală. Vor fi majorate după identificarea surselor”, a spus Filat.

„Am vorbit cu domnul Schuebel (n.r. Dirk Schuebel, șeful Delegației UE în Republica Moldova). El afirmă că sunt mecanismele de finanțare destinate pentru susținerea justiției”, a menționat, în replică, președintele Nicolaa Timofti.

La ședință a fost discutată Strategia naţională anticorupţie şi Planul de activitate al Consiliului Suprem de Securitate pentru anul 2012.
Consiliul a audiat rapoarte prezentate de membrii Consiliului Suprem de Securitate – ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, procurorul general, Valeriu Zubco, directorul CCCEC, Viorel Chetraru.

Potrivit strategiei de reformare a sistemului judecătoresc, salariile judecătorilor urmează să crească de 3 ori în următorii 5 ani.
sursa:jurnal.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salariile-judecatorilor-vor-fi-majorate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19