Select your Top Menu from wp menus

Salarii mai mari pentru judecatori

Preşedinţii Curţii Constituţionale (CC), Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) vor avea un salariu de peste 20 mii de lei.

Un proiect de lege în acest sens a fost propus spre dezbatere publică, la scurt timp după ce preşedintele Nicolae Timofti a declarat că magistraţii ar trebui să ridice lunar cel puţin o mie de euro.

Proiectul prevede salarii mai mari şi pentru judecători. Cei de la CC, CSM şi CSJ vor lua lunar câte 18 mii de lei, iar judecătorii de la Curtea de Apel vor avea un salariu de 14 mii de lei.

Salariile judecătorilor instanţelor de drept comun ar putea creşte până la 12 mii de lei.

Potrivit iniţiativei legislative, magistraţii vor avea şi un adaos la salariu pentru gradele de calificare pe care le deţin. Sporurile salariale variază de la 200 la 1200 lei.

Actualmente preşedinţii Curţii Constituţionale, Consiliului Superior al Magistraturii şi Curţii Supreme de Justiţie au un salariu de 9 mii de lei, iar un judecător care activează într-o instanţă de drept comun ridică lunar sub 5 mii de lei.

Proiectul de lege a fost coordonat cu Consiliul Superior al Magistraturii şi urmează a fi dezbătut în Parlament.
sursa:union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salarii-mai-mari-pentru-judecatori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19