Select your Top Menu from wp menus

Salarii mai mari cu 10 % pentru medici şi asistente medicale

Medicii şi asistentele medicale vor primi salarii mai mari cu 10 la sută. În urma unui proiect de hotărâre a Guvernului,salariul de bază în domeniul sănătăţii va creşte de la 750 la 825 de lei, informează MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut astăzi, la Chişinău,de către ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi. „În prezent, Republica Moldova duce lipsă de 1100 de doctori şi 800 de asistente medicale. Lipsesc în special medici de familie la sate, anestezişti, ftiziopneumologi, specialişti în sănătate publică, radiologie, dar şi moaşe”, a menţionat Usatîi.

Ministrul a precizat  că, în prezent, salariul mediu din medicină este de circa 2,8 mii lei, iar după majorare acesta va constitui aproximativ 3,1 mii lei.

Proiectul de hotărâre a fost prezentat altor ministere spre avizare şi urmează a fi aprobat în curând de Guvern.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/salarii-mai-mari-cu-10-pentru-medici-si-asistente-medicale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19