Select your Top Menu from wp menus

S-a dat start perioadei electorale pentru parlamentarele din februarie 2019

Din  10 decembrie curent  a început perioada electorală pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat prin hotărârea CEC nr. 1898 din 5 decembrie 2018, conține atât activități necesare pentru pregătirea pentru următorului scrutin, cât și pentru desfășurarea campaniei electorale. electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu data confirmării rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituțională.

 Printre principalele acțiuni care vor fi întreprinse sunt : informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali despre particularitățile participării la vot în baza sistemului electoral mixt, constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, desemnarea și înregistrarea candidaților, organizarea agitației electorale, lucrul cu listele electorale, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor şi totalizarea rezultatelor alegerilor etc.

Desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 26 decembrie curent. Campania electorală, pentru toți concurenții înscriși în cursă, atît de către CEC, la nivel național, cît și de către consiliile electorale, în circumscripțiile uninominale, va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor – pe 25 ianuarie 2019.

CEC atenționează că orice acțiune de agitație electorală, pînă la începerea oficială a campaniei electorale, reprezintă o încălcare a legislației electorale.

Totodată, CEC îndeamnă reprezentanții partidelor politice, mass-mediei, societății civile, cetățenii și alți subiecți electorali să respecte cu strictețe prevederile legale, în vederea bunei organizări și desfășurări a scrutinului și să manifeste un comportament corect și decent, în conformitate cu regulile de etică.

Amintim că, prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 197 din 27 iulie 2018 a fost stabilită data de 24 februarie 2019 pentru desfășurarea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/s-a-dat-start-perioadei-electorale-pentru-parlamentarele-din-februarie-2019/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19