Select your Top Menu from wp menus

Rusia va reintroduce cursurile militare si patriotice in scoli

Kremlinul a decis sa readuca in scolile din Rusia cursurile militaro-patriotice sovietice, pentru ca elevii sa invete sa isi iubeasca patria si sa fie pregatiti sa o apere, a relatat marti cotidianul rus Izvestia, citat de AFP.

Potrivit sefului Agentiei federale pentru Tineret, Serghei Belokonev, citat de Izvestia, o noua structura de stat – Rospatriotism – se va ocupa de acest domeniu incepand cu 2013.

Rospatriotism va trebui in principal sa reintroduca cursurile de orientare militara, precum si alte activitati de manevrare a pustii de asalt Kalasnikov sau concursuri de aruncari de grenade, pe care le urmau elevii si liceenii in perioada sovietica.

Totodata, „dorim sa-i instalam pe elevi si studenti in unitati militare pentru cateva zile, pentru ca ei sa invete ce inseamna viata in armata”, a precizat responsabilul pentru program, Vadim Lobov, citat de Izvestia.

De la venirea sa la putere in 1999, presedintele rus Vladimir Putin a promovat in permanenta revenirea la valorile „patriotice”, inclusiv in educatie, in manualele de istorie sau in cinema.

Educatia militara si patriotica a sistemului sovietic a disparut odata cu prabusirea regimului comunist in 1991.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rusia-va-reintroduce-cursurile-militare-si-patriotice-in-scoli/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19