Select your Top Menu from wp menus

Rusia şantajează politica externă a Republicii Moldova prin preţul la gazele naturale

Republica Moldova ar trebui să se retragă din Acordul de Cooperare cu UE în domeniul energiei pentru a obține reducerea tarifelor pentru livrarea de gaze naturale, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak.
„Întâi de toate, Rusia crede că Moldova trebuie să denunțe protocolul de intrare într-un parteneriat enegetic cu UE. Este o chestiune care va trebui decisă de R. Moldova. (…) R. Moldova vrea o reducere de 30% la gaz”, a afirmat ministrul Novak, citat de Gazeta.ru.
Ministrul rus a amintit că R. Moldova a semnat în octombrie 2011 un protocol cu privire la aderarea la pachetul energetic al UE. ”Aceasta înseamnă că la 1 ianuarie 2015, Moldova va începe implementarea pachetului III din pachetul energetic. Evident că acest lucru nu ne aranjează”, a explicat Novak.
Declarațiile oficialului rus intervin în condițiile în care premierul Vlad Filat se află în vizită la Moscova, iar problema livrării gazelor rusești s-a aflat pe agenda discuțiilor avute marți cu șeful Guvernului rus, Dmitri Medvedev.
sursa: newsin.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rusia-santajeaza-politica-externa-a-republicii-moldova-prin-pretul-la-gazele-naturale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19