Select your Top Menu from wp menus

Rusia îşi bagă râtul în afacerile interne ale Republicii Moldova şi României

Externele de la Kremlin îşi exprimă îngrijorea faţă de declaraţiile recente ale premierului României, Victor Ponta în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României.

Diplomaţia rusească declară că aceste afirmaţii sunt lipsite de responsabilitate şi inacceptabile în condiţiile campaneiei electorale care a început în Republica Moldova şi şi-a exprimat că o atitudine similară va veni din partea comunităţii internaţionale.

„Din îndemnurile candidatului la funcţia de preşedinte al României, rezultă clar că unele cercuri politice la Bucureşti continuă să nutrească planuri anexioniste în privinţa unui stat vecin neutru şi suveran. Aşteptăm că autorităţile de la Chişinău vor face o apreciere corespunzătoare a acestora. Contăm că o reacţie corespunzătoare va veni de la Bruxelles şi alte capitale europene”, se spune în comunicatul externelor de la Kremlin.

Nu este pentru prima data când diplomaţia rusească se expune pe seama unor chestiuni interne ale Republicii Moldova. Anterior aceasta a criticat decizia de suspendare pe o jumătate de an a transmisiunii postului Rossia 24 pe teritoriul ţării noastre. Decizie care a fost luată din cauza informaţiilor mincinoase şi neadevărăte răspândite de acest post.

Amintim că Federaţia Rusă menţine ilegal un contingent militar pe teritoriul Republicii Moldova şi susţine financiar regimul separatist şi anticonstituţional de la Tiraspol.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rusia-isi-baga-ratul-in-afacerile-interne-ale-republicii-moldova-si-romaniei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19