Select your Top Menu from wp menus

Rusia instruieşte terorişti din Republica Moldova

Experţi în securitate declară că pe teritoriul Republicii Moldova au apărut elemente dubioase proruse care se ocupă de recrutarea şi pregătirea fizică a tinerilor din R.Moldova. Aceştia sunt instruiţi să dezinformeze societatea şi să acţioneze în condiţii extreme. Declaraţiile au fost facute în cadrul Clubului de presă „Summit-ul NATO de la Wales: așteptări și exigențe”, organizat de Centrul de Informare și Documentare privind NATO și Centrul de Investigații Jurnalistice.
„În Republica Moldova există omuleţii verzi. Avem subdiviziuni, pregătite de către aşa-zişii fraţii mai mari din Rusia, care trec instruirea în regiunea transnistreană şi UTA Gagauzia”, a declarat joi, 4 septembrie, ex-viceminitru de Interne, Ghenadie Cosovan.
Ghenadie Cosovan a mai spus că potrivit datelor pe care le deţine, „doar în sudul republicii în UTA Gaguzia au fost recrutate peste 500 de cetăţeni, care au trecut cursuri de pregătire în Rostov, în Moscova şi în regiune transnistreană”. În cadrul antrenamentelor, aceştia împuşcau pe zi câte 500-1000 de cartuşe.
Totodată, Ghenadie Cosovan a menţionat că recrutarea şi instruirea tinerilor sunt atestate şi în oraşul Bălţi, iar subdiviziuni similare sunt şi la Chişinău. În context, Ghenadie Cosovan a îndemnat organele de securitate să-şi facă datoria, iar ofiţerii din rezervă, care au participat la apărarea integrităţii ţării, sunt gata să ofere sprijin structurilor de stat.

sursa: moldova.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rusia-instruieste-teroristi-din-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19