Select your Top Menu from wp menus

Rusia ar putea anula regimul preferenţial de vize pentru Republica Moldova

Rusia ar putea anula regimul preferenţial de vize pentru Republica Moldova în cazul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, a declarat şeful departamentului pentru cooperea cu statele membre CSI, Alexandr Ţibluski, pentru agenţia rusă RBC Potrivit oficialului rus, viitorul acord dintre Chişinău şi Bruxelles afectează relaţiile economice dintre Republica Moldova şi Rusia.
„În cazul în care ei simplifică regimul de vize cu UE, atunci pot apărea riscurile unui aflux de muncitori migranţi. Respectiv, am putea renunţa la un regim preferenţial şi să trecem la unul standard, cu înregistrare”, a afirmat oficialul rus.
În prezent, pentru intrarea pe teritoriul Rusiei, cetăţenii Republicii Moldova nu au nevoie de viză de intrare. Perioada maximă de şedere este de 90 zile, însă riscul creşterii fluxurilor de migraţie poate forţa Rusia să anuleze regimul preferenţial.
Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE la 27 iunie, într-o ceremonie care va avea loc la Bruxelles.
Rusia a avertizat în mai multe rânduri că semnarea Acordului de Asociere va avea impact considerabil asupra relaţiilor economice dintre Moscova şi Chişinău.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rusia-ar-putea-anula-regimul-preferential-de-vize-pentru-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19