Select your Top Menu from wp menus

Românii se ceartă din cauza Republicii Moldova

Fostul ministru de Externe al României, Teodor Baconschi, l-a criticat pe actualul ministru de Externe, Andrei Marga pe motiv că nu continuă relaţia specială cu Republica Moldova.

Nu pare să aibă un plan de acţiune în relaţia cu Germania, iar „în materie de parteneriat transatlantic pare debusolat”, a declarat Teodor Baconschi, citat de realitatea.net. „Cât am fost ministru de externe am organizat două sau chiar trei reuniuni de prieteni ai Republicii Moldova, inclusiv zece – unsprezece de miniștri ai statelor UE care s-au dus la Chișinău pentru a sprijini direcția proeuropeană a țării vecine”, a declarat fostul ministru de Externe, în cadrul unei conferințe de presă.

„În Parteneriatul Estic am conlucrat, și ar trebui și dl. Marga să o facă, cu Radek Sikorski pentru a vedea cum împărțim, cum gestionăm în comun, Polonia și România, dosarele acestui portofoliu.Toate aceste ezitări, confuzii instituţionale şi abordări partizane pun în pericol continuitatea în materie de politică externă ”, a mai spus Baconschi.
Potrivit lui Baconschi, Marga nu are experienţă diplomatică şi nici nu doreşte să se familiarizeze cu acest domeniu, arătând că ministrul de Externe şi-a exprimat admiraţia pentru Vladimir Putin şi a confundat Consiliul Europei cu Consiliul European.
sursa: arena.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/romanii-se-cearta-din-cauza-republicii-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19