Select your Top Menu from wp menus

Românii din R.Moldova nedoriţi la referendumul din România?

Romanii din strainatate vor avea mult mai putine sectii de vot in care isi vor putea exprima optiunea la referendum. Daca la ultimele alegeri au existat 294 – numar suplimentat in urma numeroaselor solicitari ale diasporei de a avea in proximitate sectii de votare , acum MAE considera ca suficiente 150 de sectii de votare.

Tarile cu o diaspora cea mai numeroasa, potrivit diferitelor estimari, cunosc o reducere drestica a sectiilor de vot. Cei 1,2 milioane de romani din Italia (potrivit estimarilor din februarie 2011 ale ambasadorului italian in Romania) vor avea doar 7 sectii de vot, cei aproximativ un milion de romani din Spania vor putea vota in 9 sectii, fata de cele 38 pe care le-au avut in 2009, la fel ca cei aproximativ un milion de romani din SUA, care au doar patru sectii de vot (Los Angeles, Chicago, New York si Washington) fata de cele 28 de la prezidentiale. Romanii din R. Moldova, care se rpezentau masiv la vot, au doar 5 sectii de vot fata de cele 13 din 2009.

Hotnews.ro a solicitat MAE un raspuns referitor la reducerea sectiilor de vot si la criteriile care au dus la stabilirea acestui numar, de 150, in conditiile in care diaspora romana nu si-a redus la fel de drastic si numarul membrilor ei si este in asteptarea raspunsului.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/romanii-din-r-moldova-nedoriti-la-referendumul-din-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19