Select your Top Menu from wp menus

România va susține crearea la Chișinău a Oficiului de legătură NATO

Evoluția raporturilor moldo-române în domeniul militar, măsurile care se impun pentru crearea oficiului de legătură NATO la Chișinău, precum și situația regională au fost subiectele discuției dintre ministrul Apărării, Anatol Șalaru, și Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, informează MOLDPRES.

În cadrul dialogului, ministrul Apărării și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit de România în reformarea Armatei Naționale. Anatol Șalaru a subliniat contribuția României ca stat lider în proiectul de distrugere a pesticidelor și a produselor chimice periculoase de pe teritoriul țării noastre și a exprimat speranța ca acest proiect va continua.

La rîndul său, ambasadorul Marius Lazurca a subliniat importanța proiectului NATO de distrugere a pesticidelor, considerat a fi unul dintre cele mai importante realizări din ultima perioadă. În contextul implementării obiectivelor Armatei Naționale, diplomatul român a menționat disponibilitatea României de a susține Republica Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO, acesta fiind apreciat un pas important în procesul de reformare al instituției militare.

În semn de recunoștință pentru eforturile depuse la consolidarea colaborării bilaterale dintre armatele celor două state, Anatol Șalaru i-a acordat lui Marius Lazurca distincția Armatei Naționale „Consolidarea Frăției de Arme”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/romania-va-sustine-crearea-la-chisinau-a-oficiului-de-legatura-nato/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19