Select your Top Menu from wp menus

România, cel mai mare investitor în sectorul bancar al R. Moldova

La finele anului trecut soldul investițiilor străine efectuate în sectorul bancar moldovenesc provenite din România a urcat până la 75 de milioane de dolari, arată un raport al Băncii Naționale a Moldovei. Pe următoarele poyiții se situează investitorii din Italia, Franța și Austria.

Republica Moldova a atras pe parcursul anului trecut investiţii străine directe nete (ISD) de 274 milioane de dolari, cu circa 39% mai mult decât în anul 2010, potrivit BNM. Chiar dacă sunt în creștere semnificativă, investițiile străine nu au ajuns nivelul de până la criză.

La finele anului trecut stocul ISD constituia 3.163 milioane de dolari, cu 9,9% mai mult decât la finele anului 2010.

Cele mai atractive pentru străini rămân sectorul financiar, după care urmează industria prelucrătoare, comerţul şi serviciile. Experţii spun că nu putem vorbi de un boom investiţional în condiţiile unei instabilităţi politice.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/romania-cel-mai-mare-investitor-in-sectorul-bancar-al-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19