Select your Top Menu from wp menus

Roman Boțan a demisionat din funcția de președinte al Comisiei securitate națională, în semn de protest față de modificările la Legea actelor de identitate

Deputatul originar din Orhei, Roman Boțan, și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. Anunțul a fost făcut în plenul Parlamentului joi, 24 mai, în timpul examinării unui proiect pentru modificarea și completarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Parlamentarul nu a fost de acord cu faptul că cetățenii străini care vor să obțină cetățenia moldovenească nu vor fi obligați să cunoască Constituția Republicii Moldova și limba de stat și cu faptul că numele  celor care vor primi cetățenia în schimbul unor investiții, nu vor fi făcute publice. 

Deputatul a declarat pentru presă că este vorba despre un proiect de lege care a extins numărul de persoane care pot solicita cetățenia Republicii Moldova: de la cinci mii la un număr nedefinit. Totodată,  în dorința de a aproba acest document, depuatații majoritari au ignorat procedurile legale. Î n opinia lui Roman Boțan,  acest proiect prezintă elemente care pun în pericol securitatea Republicii Moldova pe termen lung.