Select your Top Menu from wp menus

Rogozin: Rusia încă nu a decis ce va face cu muniţiile din Transnistria

Decizia Rusiei cu privire la retragerea muniţiilor de pe teritoriul autoproclamatei RMN va fi luată după o examinare amplă a tutror aspectelor. Declaraţia aparţine vicepremierul rus Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant special al Kremlinului pentru regiunea separatistă din Republica Moldova, transmite Agerpres, citând agenţia Itar-Tass.
La ora actuală, problema retragerii munițiilor rusești este discutată în culisele ministerului Apărării din Federația Rusă, afirmă Rogozin. Totodată, acesta a lăsat să se înțeleagă că distrugerea munițiilor pe loc ar fi o variantă.Ziarul Kommersant a publicat recent un articol în care se menționa că  Rusia își va retrage munițiile din Transnistria până la fârşitul lui 2012.

Potrivit unor surse, în regiunea transnistreană, la începutul anilor 90, se aflau peste 43,5 mii tone de muniții păzite de un contingent militar rusesc format din aproximativ 1.500 de persoane.

Rusia şi-a asumat în 1999 obligaţia de a-şi retrage muniţiile de pe teritoriul Moldovei, lucru pe care nu l-a făcut până în prezent.

sursa: trm.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rogozin-rusia-inca-nu-a-decis-ce-va-face-cu-munitiile-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19