Select your Top Menu from wp menus

Rogozin, la Tiraspol: Rusia se teme că Republica Moldova ar putea reexporta produse europene

Restricţiile impuse de Rusia importurilor de produse din Republica Moldova sunt motivate de riscul reexportării unor mărfuri europene pe piaţa rusă, în urma semnării de către Chişinău a Acordului de Asociere cu UE, a declarat, vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează RIA Novosti online.”Ruşii iubesc fructele şi legumele din Republica Moldova, dar ne temem că, prezentate drept moldoveneşti, produse pe care nu le dorim ar putea ajunge pe piaţa rusă. Prin semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb cu UE, Chişinăul a ignorat interesele partenerilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi în special ale Rusiei”, a declarat Dmitri Rogozin la Tiraspol, după întrevederea cu liderul separatist Evgheni Şevciuk.

Dmitri Rogozin a adăugat că oficiali de la Chişinău trebuie să se deplaseze de urgenţă la Moscova pentru discuţii în vederea soluţionării problemelor legate de embargoul impus de Rusia importurilor de produse din Republica Moldova.
Rusia a impus la 18 iulie un embargou asupra importurilor de fructe şi legume moldoveneşti, iar din 1 septembrie va introduce taxe vamale pentru importurile unor produse provenind din Republica Moldova.

Măsura a fost decisă după ce Chişinăul a semnat la 27 iunie Acordul de Liber Schimb cu UE, care, potrivit Moscovei, ameninţă securitatea Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan).

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rogozin-la-tiraspol-rusia-se-teme-ca-republica-moldova-ar-putea-reexporta-produse-europene/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19