Select your Top Menu from wp menus

Rodica Mahu: Unde sunt INTELECTUALII ORHEIENI? De ce LIPSEŞTE REACŢIA lor?

Redactorul-şef al uneia din cele mai vechi publicaţii independente din republică se întreabă într-un editorial din Jurnal de Chişinău dacă la Orhei au rămas doar „fanatizaţii lui Shor”. Jurnalista scrie că editează numărul respectiv al gazetei pe fundalul huiduielilor unei “mulţimi-victimă a unui populism rudimentar, practicat de idolul ei, penalul primar de Orhei”.

Această mulţime din Orhei, potrivit jurnalistei,  “este gata să linşeze întreaga echipă a Jurnal TV, dar în primul rând pe Constantin Cheianu şi Anatol Durbală, pionieri talentaţi şi curajoşi ai genului de satiră politică de la noi”. Asta chiar dacă cei doi, după cum scrie Mahu “ n-au făcut altceva decât să pună oglinda” în faţa “mulţimii spălate pe creier”.

„Este evident că la Orhei acţionează o echipă profesionistă pentru inginerii politice care, cu acţiuni sociale minime, a atins efecte impresionante – a întărâtat, din marea iubire pentru izbăvitorul ei, numeroasa pătură pauperă din oraş. A întărâtat-o şi o ţine în priză corupând-o cu un blid de linte”, scrie Rodica Mahu. Aceasta continuă, întrebându-se dacă „e atât de total presingul shorist în oraşul de pe Râut încât să fi fost anihilată cealaltă parte,  onestă şi raţională, a locuitorilor săi”.

Rodica Mahu, care s-a născut şi a învătat în acest oraş de pe Răut, se mai întreabă unde sunt intelectualii orheieni, oamenii cu scaun la cap şi de ce lipseşte reacţia lor.

De amintit că în timpul protestelor anti-comuniste din aprilie 2009 din Chişinău, jurnalista Rodica Mahu a fost sechestrată de poliţie şi interogată pentru faptul că, exercitându-şi misiunea, transmitea informaţii de presă din spatele clădirii Guvernului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rodica-mahu-unde-sunt-intelectualii-orheieni-de-ce-lipseste-reactia-lor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19