Select your Top Menu from wp menus

Robotul Curiosity a DESCOPERIT pe MARTE un obiect strălucitor – FOTO/VIDEO

Robotul Curiosity a descoperit un obiect strălucitor pe solul planetei Marte, urmând ca roverul să realizeze fotografii pentru a ajuta la identificarea acestuia, a anunţat NASA, citată de MEDIAFAX.
Potrivit NASA, obiectul ar putea fi o piesă a robotului care s-a spart.

  • curiosity-afp 2
  • curiosity-afp 1

„Echipa care se ocupă de Curiosity a decis luni să nu utilizeze braţul robotizat, după ce a detectat prezenţa unui obiect strălucitor pe sol, care ar putea fi o piesă a robotului”, a anunţat Agenţia spaţială americană.

„Curiosity este pe cale de a realiza alte fotografii ale obiectului pentru a ajuta echipa să identifice şi să evalueze impactul său eventual asupra activităţilor” robotului, a mai anunţat NASA.

Robotul s-a oprit pe o zonă cu nisip la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a preleva mostre de sol în vederea curăţării şi testării materialului său de colectare geologică.

În septembrie, robotul american Curiosity a descoperit pe solul marţian pietre ce provin din albia unui fost pârâu, confirmând astfel ipoteza referitoare la prezenţa apei în trecutul planetei roşii.

Destinaţia finală a robotului Curiosity este Muntele Sharp, aflat la o distanţă de opt kilometri de punctul său de plecare. Pentru a parcurge acest traseu, robotul va avea nevoie de cel puţin trei luni, întrucât roverul străbate circa 100 de metri pe zi.

Curiosity, un rover cu şase roţi, care are la bord 10 instrumente ştiinţifice de ultimă generaţie, a ajuns pe suprafaţa marţiană pe 5 august, iar misiunea sa, aceea de a afla dacă planeta roşie ar putea întreţine viaţa microbiană, va dura doi ani.

Robotul, care a costat 2,5 miliarde de dolari, reprezintă prima misiune de astrobiologie lansată de NASA, după succesul sondelor marţiene Viking din anii 1970, fiind totodată cel mai sofisticat şi mai performant laborator ştiinţific robotizat trimis vreodată de pământeni pe o altă planetă.
sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/robotul-curiosity-a-descoperit-pe-marte-un-obiect-stralucitor-fotovideo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19