Select your Top Menu from wp menus

Riscam sa ramanem, o vreme, fara celebra Wikipedia

Fondatorul  enciclopedii online Wikipedia se gândeşte din ce în ce mai serios să blocheze accesul la site, pentru o perioadă de timp.

Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales a avertizat că analizează opţiunea de a bloca accesul la site-ul enciclopediei, pentru a demonstra efectele pe care le poate avea cenzura pe internet. Declaraţia lui Wales survine în contextul în care Senatul american trebuie să voteze, în această săptămâna controversata lege SOPA. Legea (Stop Online Piracy Act) se vrea împotriva pirateriei online, dar Wikipedia, ca şi alţi mari jucători consideră că legea este de fapt un act de cenzură, scrie money.ro.

Închiderea temporară a Wikipedia a avut un precedent. În octombrie, varianta italiană a site-ului a fost blocată în semn de protest faţă de un proiect de lege al guvernului Berlusconi, ulterior abandonat, care a fost interpretat drept cenzură. Wales consideră că proiectul american este mai nociv decât cel al lui Berlusconi.

sursa: money.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/riscam-sa-ramanem-o-vreme-fara-celebra-wikipedia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19