Select your Top Menu from wp menus

Rezoluţia din Congresul american arată că semnatarii par să nu se lase înșelați de aparențele politicii din Moldova

Europa Liberă a publicat un articol în care explică semnificaţia rezoluţiei înaintate în Camera Reprezentanţilor de Randy K. Weber din partea statului Texas, și Trent Franks din statul Arizona unde cer între altele pornirea unor investigații legate de „furtul miliardului” din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate,  chiar dacă nu are puterea unei legi, o astfel de rezoluție aduce anumite teme legate de Moldova în atenție la Washington.

Și asta e important. Rezoluția scoate în evidență importanta strategică a Moldovei, situația din regiune legată de politica agresivă a Rusiei, și în acest context, corupția din Moldova, ca forță destabilizatoare, exprimînd îngrijorarea față de acest fenomen și citînd cazuri concrete și recente.

Rezoluția merge chiar mai departe și numeşte persoane al căror comportament economic și politic ridică serioase semne de întrebare, în special Vladimir Plahotniuc.

Cei doi membri în Congresul american solicită investigarea serioasă a celor întîmplate și sancțiuni pentru cei care se fac vinovați.

Potrivit EL, a avea un asemenea document în circulație în Congres nu e deloc de neglijat. Unul dintre motive este că semnatarii par să nu se lase înșelați de aparențele politicii din Moldova, în care interese obscure și cel putin suspecte sînt deghizate în politică pro-occidentala.

Deci fără să exagerăm importanța documentului în sine, se poate spune că la Washington mascarea adevărului cu privire la situația din Moldova are cîțiva oponenți cu influență, care înteleg ce se întimplă și actionează în consecință.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rezolutia-din-congresul-american-arata-ca-semnatarii-par-sa-nu-se-lase-inselati-de-aparentele-politicii-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19