Select your Top Menu from wp menus

Rezervele de aur ale Republicii Moldova au crescut de zece ori!

Rezervele de aur ale Republicii Moldova au crescut de zece ori, la 3,8 mil. USD în perioada 22 – 29 iunie, potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei.

În aceiaşi perioadă activele oficiale de rezervă s-au redus cu 10 mil. USD, la 2059 mil. USD. Descreşterea s-a datorat aprecierii cursului de schimb al euro în raport cu dolarul SUA pe pieţele internaţionale.

Anterior, activele oficiale de rezervă ale Republicii Moldova au crescut cu 4mil. USD, la 2063 mil. USD în perioada 8 – 15 iunie.

În luna mai activele oficiale de rezervă s-au redus cu 71 milioane de dolari SUA, până la 2,043 miliarde dolari SUA, în mare parte ca urmare a deprecierii cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare în raport cu dolarul SUA.

Pe de altă parte, în luna mai au fost încasate venituri de la gestionarea rezervelor valutare în sumă de 2.54 mil. dolari SUA, alte încasări – 1.06 mil. dolari SUA, iar BNM a intervenit pe piaţa valutară internă sub formă de cumpărări de valută cu 1.00 mil. dolari SUA.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/rezervele-de-aur-ale-republicii-moldova-au-crescut-de-zece-ori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19