Select your Top Menu from wp menus

„Revoluţia umbrelelor” din Hong Kong generează manifestaţii de susţinere peste tot în lume

În timp ce zeci de manifestanţi prodemocraţie s-au reunit miercuri la Hong Kong pentru o demonstraţie de forţă de Ziua Naţională a Chinei, noi susţineri s-au făcut auzite din diverse părţi ale globului.Chris Patten, ultimul guvernator al coloniei britanice Hong Kong, a făcut apel la un „dialog real” care să răspundă „aspiraţiilor legitime” ale manifestanţilor prodemocraţie din teritoriul retrocedat în 1997 Chinei.

„Cred că trebuie să vedem cum dialogul înlocuieşte gazele lacrimogene sau paralizante”, a declarat Patten într-un interviu pentru BBC.

Anterior în cursul zilei, laureatul premiului Nobel pentru Pace, sud-africanul Desmond Tutu, a salutat curajul manifestanţilor.Marcând în modul lor 65 de ani de la întemeierea Republicii Populare China, manifestanţii care cer introducerea votului universal deplin în 2017 au ocupat din nou centrul Hong Kong-ului miercuri, fiind mai numeroşi decât oricând, deşi nicio estimare fiabilă nu era disponibilă.

Manifestaţii de susţinere a „revoluţiei umbrelelor” au avut loc pe diferite continente.

Manifestanţii au fost în număr de aproximativ 4.000 la Taipei, 2.000 la Londra şi 300 la Auckland. Alte evenimente ar urma să aibă loc în 23 de oraşe din lume, între care Paris, Melbourne, şi Washington.

În faţa ambasadei Chinei din centrul Londrei, manifestanţii arborau umbrele negre şi galbene, o referire la cele folosite de locuitorii din Hong Kong pentru a se proteja de gazele lacrimogene.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/revolutia-umbrelelor-din-hong-kong-genereaza-manifestatii-de-sustinere-peste-tot-in-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19