Select your Top Menu from wp menus

Reuters: experții Comisiei de la Veneția consideră „inoportună” modificarea sistemului electoral în R.Moldova

Agenția Reuters relatează că planurile de schimbare a sistemului electoral în Republica Moldova au fost considerate „inoportune” de către experți ai Comisiei de la Veneția. Reuters scrie că aceste concluzii se conțin într-un document încă nepublicat oficial, pe care Comisia de la Veneția îl va examina pe 16 iunie. Dar spicherul democrat Andrian Candu, intervievat de agenție, a spus de pe acum că nu este de acord cu toate concluziile experților, iar coaliția majoritară va accepta doar unele recomandări tehnice, nu și pe cele care, în opinia sa, depășesc competențele experților Comisiei de la Veneția.

Potrivit documentului citat de Reuters, propusa schimbare a sistemului electoral ridică îngrijorări semnificative, inclusiv din cauza riscului ca membrii Parlamentului moldovean aleși în circumscripții uninominale să fie influențați de interese de afaceri, iar Comisia Electorală Centrală să fie supusă influenței politice în timpul implementării reformei.

Opoziția în frunte cu partidul PAS al Maiei Sandu și Platforma DA a lui Andrei Năstase, precum și mai multe organizații ale societății civile au spus că reforma are scopul să ajute democrații și socialiștii în alegerile parlamentare de anul viitor.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reuters-expertii-comisiei-de-la-venetia-considera-inoportuna-modificarea-sistemului-electoral-in-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19