Select your Top Menu from wp menus

Respingerea respingerii: CSM repetă propunerea referitoare la Cupcea

Consiliul Superior al Magistraturii /CSM/, care s-a convocat astazi  in sedinta, a propus-o din nou pe judecatoarea de la Orhei, Veronica Cupcea,   la funcţia de judecător de instructie  pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

  Dupa cum informeza union.md, CSM  afirma că magistrata nu a încălcat cu nimic  legea, așa cum declarase  anterior președintele Nicolae Timofti.

In acest fel, CSM a respins respingerea din  partea sefului statului   pentru aceeasi propunere, din luna trecuta.

Amintim ca pe 19 iunie, Preşedintele Timofti a respins  propunerea  de numire a Veronicăi Cupcea în funcţia de judecător de instrucţie pînă la atingerea plafonului de vîrstă. Şeful statului a declarat  că Veronica Cupcea, in calitatea sa de judecător şi preşedinte al Judecătoriei Orhei, face obiectul unei cercetări disciplinarei.

Notam  ca pe ordinea de zi a sedintei CSM de astazi  au fost incluse consecutiv 2 chestiuni in care era vizata magistrata de la Orhei, Veronica Cupcea.

Mai intai, a fost vorba  despre contestarea  Hotărîrii Colegiului disciplinar din 15 iunie  curent  pe marginea procedurii disciplinare intentate de către Procurorul General, Valeriu Zubco, în privinţa judecătorului  Veronica Cupcea.

A 2-a chestiune, in  calitate de raportor al careia a figurat Presedintele Curtii Supreme de Justitie,  Mihai Poalelungi, s-a referit la cererea  judecatoarei Cupcea de a inainta repetat propunerea privind numirea sa in  functia de judecator pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

citeste si: Preşedintele Judecatoriei Orhei nu a fost acceptat de Presedintele Republicii

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/respingerea-respingerii-csm-repeta-propunerea-referitoare-la-veronica-cupcea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19