Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova va primi peste 24 mln de euro de la Banca Mondială pentru procurarea vaccinurilor anticovid

Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională, în suma de 24,8 milioane de euro, pentru Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, care va susține Guvernul de la Chișinău în asigurarea accesibilă și echitabilă a populației cu vaccinurile împotriva noului coronavirus, transmite MOLDPRES.

Finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19, cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor 2 și 3 ale vaccinării. De asemenea, în cadrul finanțării respective va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% din cetățenii Republicii Moldova. „Finanțarea va facilita investițiile în sisteme de date, infrastructura lanțului frigorific, precum și în acțiuni de responsabilitate socială, pentru a asigura o reușită desfășurare a vaccinării”, indică un comunicat al Băncii Mondiale.

„Va fi susținută achiziționarea vaccinurilor din diferite surse, inclusiv procurarea directă de la producători, achiziționarea prin intermediul platformei COVAX și din alte state, a stocurilor excesive de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și durata de livrare”, precizează sursa citată.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-va-primi-peste-24-mln-de-euro-de-la-banca-mondiala-pentru-procurarea-vaccinurilor-anticovid/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19