Select your Top Menu from wp menus

Republica #Moldova trebuie să aibă alternative, consideră Traian #Băsescu /#

Republica Moldova trebuie să aibă alternative, în contextul situației din regiune. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de fostul președinte al României Traian Băsescu, care efectuează o vizită în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

”Lecția Ucrainei cu reacția dură a Moscovei în momentul în care a încercat să se îndrepte spre NATO și UE este o lecție de care trebuie ținut cont. Moscova nu va accepta ca Republica Moldova sau Ucraina să se integreze în sisteme de securitate occidentale sau nu va accepta cu ușurință integrarea acestor două state în sistemele economice ale UE. Mesajul meu este ca Republica Moldova să privească la alternative”, a afirmat Băsescu.

În context, fostul președinte al României a spus că ”ar fi bine ca Republica Moldova să aibă și scenariul ”unirii de nevoie” cu România”. ”Este un scenariu care trebuie luat în considerație. O unire de bunăvoie necesită timp, dar există și scenariul în care, pentru păstrarea fibrei cetățenilor Republicii Moldova și pentru a nu reveni într-un sistem controlat de Moscova, să fie necesar ca Republica Moldova să avanseze rapid în baza unor decizii politice susținute de un referendum bine explicat că este posibil să fie nevoie de o unire rapidă cu România pentru a se integra pe alt drum decît cel normal în structurile euroatlantice”, a accentuat Băsescu.

Fostul șef al statului vecin a opinat că dacă țara noastră ar depune acum o cerere de aderare la UE, ar primi un refuz. Băsescu a prezentat drumul României de la semnarea Acordului de Liber Schimb pînă la integrarea în UE. ”România a semnat Acordul de Liber Schimb cu UE în anul 1993 și a intrat în UE în anul 2007. Cine vinde iluzii că semnarea acestui Acord echivalează cu perspectiva europeană garantată, ori nu știe despre ce vorbește, ori știe dar nu consideră necesar să spună lucrurilor pe nume”, a specificat fostul președinte al României.

Traian Băsescu efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-trebuie-sa-aiba-alternative-considera-traian-basescu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19