Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova se împrumută cu aproape 53 de milioane de euro de la Asociația Internațională pentru Dezvoltare pe care îi va întoarce până în 2050

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri decizia cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului de răspuns de Urgenţă la COVID-19, semnat la 28 aprilie 2020.

Proiectul Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (IDA) în vederea realizării Proiectului de răspuns de urgență la COVID-19 a fost negociat în aprilie curent de reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale şi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Costul total al proiectului ce urmează a fi finanțat din resursele de credit ale IDA constituie 52,9 milioane de euro, iar obiectivul de dezvoltare al acestuia este de a preveni, detecta și răspunde la amenințările prezentate de pandemia de COVID-19.

Proiectul propus va fi structurat în două componente: răspuns imediat la COVID-19 (confirmarea cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate, activități de informare, dar şi sprijin social şi financiar pentru gospodării); managementul, monitorizarea și evaluarea implementării.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, prin intermediul Unității speciale create în acest sens, iar termenul maxim de implementare este până la 30 aprilie 2022. Perioada de rambursare a creditului începe la 15 octombrie 2025 şi se încheie la 15 aprilie 2050. Rata dobânzii cumulativă (inclusiv taxa de deservire) constituie 0,75% anual.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-se-imprumuta-cu-aproape-53-de-milioane-de-euro-de-la-asociatia-internationala-pentru-dezvoltare-pe-care-ii-va-intoarce-pana-in-2050/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19