Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova, printre liderii mondiali după viteza de acces la Internet

Potrivit studiilor NetIndex, Republica Moldova se plasează pe locul 7 între 186 de state ale lumii după viteza de încărcare pe Internet (Upload -28.38 Mbps) şi pe locul 16 după viteza de descărcare (Download 29.93 Mbps).
A crescut şi numărul utilizatorilor de Internet. Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip în oraşe peste 57% din populaţie accesează internetul, iar la sate – 45%.” Bucură faptul că internetul nu mai este folosit preponderent pentru Skype, 46% din cetăţenii ţării utilizează Internetul pentru a se informa, iar 30 la sută în scopuri educaţionale.
Peste 53% din gospodăriile casnice dispun de cel puţin un calculator conectat la Internet, iar 73,7% din acestea au acces la Internet în bandă largă la un punct fix. Tot mai des sunt folosite plăţile electronice. 37,7% din utilizatorii de internet fac cumpărături on-line.
Majoritatea populației care dispune de calculatoare personale se află în mediul urban – 70 % . Populația activă ştie să utilizeze calculatorul, cei mai activi fiind tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-printre-liderii-mondiali-dupa-viteza-de-acces-la-internet/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19