Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova niciodată nu a fost un stat independent, opinie

Republica Moldova niciodată nu a fost un stat independent pentru că nu a avut lideri naționali. De această părere este istoricul Mariana Țăranu, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

În opinia istoricului, Republica Moldova nu a fost independentă inclusiv pentru că pe acest teritoriu s-a perpetat fosta nomenclatură sovietică, s-au păstrat vechile legături economice, clanurile care erau la conducere până în 1990 au continuat să se afle în fruntea țării. „În foarte multe cazuri copiii celor care au fost în Partidul Comunist acum se află în partidele care guvernează statul”, a spus Mariana Țăranu.

În cadrul aceleiași emisiuni, istoricul Octavian Țâcu a menționat că în cei 26 de ani de independență s-au întâmplat și lucruri frumoase – deschiderea țării spre restul lumii, care este un câștig enorm, libertatea pentru diferite opțiuni. „Am putut și putem în continuare să ne manifestăm într-o lume liberă, în afara constrângerilor care existau în Uniunea Sovietică”, spune istoricul. Totodată, potrivit lui, Republica Moldova este falimentară pentru că atunci când toate instituțiile sunt la cheremul unui singur om, nu se mai poți vorbi despre stat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-niciodata-nu-a-fost-un-stat-independent-opinie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19