Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova, condamnată la CEDO pentru folosirea unui procedeu „inechitabil” într-un caz de mită

Republica Moldova a fost condamnată marţi de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru folosirea unui procedeu „inechitabil” de către poliţie, care a întins o capcană unei angajate a Fiscului surprinsă în timp ce accepta mită.
În februarie 2004, angajata Fiscului a fost surprinsă în momentul în care primea mită o sumă echivalând cu 11 euro de la proprietarul unui magazin. Acesta purta un microfon ascuns pus la dispoziţie de poliţie şi i-a propus funcţionarei banii pentru a acoperi nereguli în contabilitate.

Reţinută de poliţie, angajata Fiscului a fost condamnată pentru corupţie pasivă la trei ani de închisoare cu suspendare şi a fost amendată cu 1.200 de euro. De asemenea, ea a primit interdicţia de a mai lucru timp de trei ani în administraţia fiscală.

Invocând „dreptul la un proces echitabil”, garantat de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ea a argumentat că a fost împinsă să comită infracţiunea.

Judecătorii de la Strasbourg i-au dat dreptate, constatând mai ales că proprietarul magazinului a insistat în mai multe rânduri ca inspectoarea să accepte suma de bani oferită.

În plus, „nimic nu indică faptul că infracţiunea ar fi fost comisă în lipsa acestei intervenţii”, au apreciat judecătorii CEDO, care au condamnat Republica Moldova să-i plătească funcţionarei 3.500 de euro drept prejudiciu moral.

Decizia nu este definitivă, iar autorităţile de la Chişinău au la dispoziţie trei luni pentru a solicita reexaminarea dosarului la instanţa supremă a CEDO.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-condamnata-la-cedo-pentru-folosirea-unui-procedeu-inechitabil-intr-un-caz-de-mita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19