Select your Top Menu from wp menus

Republica Moldova ar putea PIERDE o localitate în favoarea separatiştilor pro-ruşi

În localitatea Doroţcaia, care se află în stânga Nistrului, dar se supune autorităţilor constituţionale de la Chişinău ar putea avea loc un referendum privind trecerea sub jurisdicţia administraţiei nerecunoscute de la Tiraspol.
Săptămâna viitoare acolo ca acea loc o adunare a locuitorilor în cadrul căreia ar putea fi examinată chestiunea trecerii sub jurisdicţia rmn.
Potrivit şefului administraţiei transnistrene din Dubăsari, Piotr Dobrinski, oamenii au oboist de incertitudinea legată în special de problemele legate de folosirea terenurilor de pământ pe teritoriul controlat de regimul secesionist.
Adunarea generală este preconizată pentru 1 aprilie. Biroul de Reintegrare susţine că este la curent cu situaţia creată şi întreprinde “anumite măsuri”. Natura lor însă nu a fost precizată , iar şeful Inspectoratului General de Poliţie Ion Bodrug, a relatat că poliţia elucidează circumstanţele, explicând oamenilor că acţiunile lor sun ilegale. Potrivit acestuia în primul rând trebuie depistaţii instigatorii acestor acţiuni, în cazul în care acţiunile nu vor da rezultat se vor aplica sancţiuni, fără a preciza caracterul lor.
Vara trecută autorităţile separatiste au adoptat legea privind aşa-zisă frontiera de stat a rmn potrivit căreia în componenţa republicii nerecunoscute sunt incluse localităţile Doroţcaia, Coşniţa,Pârâta şi Pohrebea care după războiul din 1992 sunt controlate de autorităţile constituţionale de la Chişinău.

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/republica-moldova-ar-putea-pierde-o-localitate-in-favoarea-separatistilor-pro-rusi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19