Select your Top Menu from wp menus

Reproşurile şi sfaturile unui preot pentru călugăriţele indecente

De Laude Virginitatis – „Elogiul virginităţii” – este un manuscris din secolul 7, care se adresează călugăriţelor de la Mănăstirea Barking din Essex. Autorul este preotul Aldhelm, iar lucrarea se doreşte a fi – potrivit Daily Mail – un îndrumar de comportament pentru miresele Domnului. Preotul este indignat de faptul că măicuţele se îmbracă nepotrivit, indecent, şi au relaţii cu bărbaţi. Mai mult, preotul le explică faptul că nu este suficientă virginitatea trupului, importantă fiind virginitatea sufletului, care le va feri de tentaţiile fizice.

De criticile preotului sunt vizaţi atât călugăriţele cât şi călugării, care nu ar trebui să poarte accesorii elegante sau haine colorate, în acest mod atrăgând atenţia celorlalţi şi putând stârni dorinţe. Preotul explică că îmbrăcămintea somptuoasă, purtată în special în public, va atrage privirile şi va duce cu gândul la sex.

În contrapondere, cu titlu de exemplu, în manuscris sunt prezentate biografiile unor femei considerate sfinte şi, ca atare, care pot fi luate drept model de castitate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reprosurile-si-sfaturile-unui-preot-pentru-calugaritele-indecente/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19