Select your Top Menu from wp menus

Remunerarea decentă a angajaților din educație – firul roșu al conferinței cadrelor didactice din raionul Orhei VIDEO

Cadrele didactice din raionul Orhei s-au întrunit miercuri, 23 august la conferința pedagogică tradițională, care precede anul de învățământ. În cadrul evenimentului conducerea direcției raionale de profil, managerii instituțiilor de învățământ , pedagogi au abordat diverse probleme cu care se confruntă, dar au vorbit și despre reușitele din anul de studii precedent.
Potrivit Silviei Mustovici, Șefa Direcției Educație Orhei în anul de studii ce vine, numărul elevilor va fi în ușoară creștere, iar discipolii din raion au înregistrat rezultate bune la diferite concursuri și olimpiade. Aceasta a remarcat însă că sumele alocate de stat pentru asigurarea alimentării sănătoase a elevilor nu sunt suficiente, exprimându-și speranța că situația va fi remediată în viitor.

  • conferinta pedagogi orhei 3
  • conferinta pedagogi orhei 2
  • conferinta pedagogi orhei 4

Asigurarea financiară a procesului educațional a fost un subiect abordat în majoritatea discursurilor rostite în fața pedagogilor și reprezentanților autorităților raionale și locale prezente în sală. Astfel Directoarea Liceului ”Ion Luca Caragiale”, Maria Chișlaru s-a arătat îngrijorată de faptul că fără o acoperire bugetară, majorarea promisă de autorități pentru cadrele didactice ar putea face ca instituțiile de învățământ să rămână fără surse financiare în ultimele luni ale anului.

În cadrul conferinței s-a discutat și despre remunerearea necorespunzătoare a personalului auxiliar, dar și despre lipsa a psihologilor în instituțiile de învățământ, necesitatea promovării și stimulării cadrelor didactice conform unor criterii clare, debirocratizare cerințelor față de pedagogi, problemele cu care se confruntă grădinițele în localitățile rurale și lipsa cadrelor bine-pregătite.
La conferința cadrelor didactice din raionul Orhei, care a început cu o întârziere de o oră, a asistat și viceministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogoloșa.

secvențe video din cadrul conferinței mai jos


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/remunerarea-decenta-a-angajatilor-din-educatie-firul-rosu-al-conferintei-cadrelor-didactice-din-raionul-orhei-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19