Reluarea finanţării Republicii Moldova de către partenerii străini depinde de continuitatea reformelor. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.
Ovidiu Nahoi, jurnalist şi analist politic, consideră că sancţiunile impuse Republicii Moldova de către partenerii străini nu ar avea efectul dorit. „România a trecut prin perioade dificile, UE a impus sancţiuni care au determinat cetăţenii să impună politicienii să facă reforme. Nu se ştie dacă această tactică ar avea efectul dorit şi în ţara vecină. Sunt două Moldove, care nu se privesc faţă în faţă. Impunerea sancţiunilor ar micşora numărul adepţilor UE din această ţară. Cred că tactica cea mai potrivită, care va fi una mai de durată, este de a convinge cetăţenii Republicii Moldova că în UE există loc pentru toţi, indiferent de naţionalitate şi limba vorbită”, a spus Nahoi.
Sergiu Panainte, analist politic, Black See Trust GMF, consideră că cel mai bun instrument pentru a impune politicienii moldoveni să facă reforme este Acordul de asociere cu UE. „Acordul de asociere este singurul instrument. Potrivit documentului, politicienii de la Chişinău sunt obligaţi să facă reforme. Iar în schimbul reformelor UE va acorda fonduri. Şi invers, când nu sunt reforme, finanţările sunt sistate”, a declarat analistul.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…