Select your Top Menu from wp menus

Reiterare de viceministru: 2012 – an de final pe drumul Orhei-Rezina

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, a declarat in timpul unei inspectari  a traseului  Orhei-Rezina ca atat  pe acest, cat  si pe alte  drumuri nationale in proces de reconstructie, lucrarile se vor finaliza in anul 2012.  Potrivit serviciului  de presa al Ministerului, Gherasim a mai spus ca in curand va fi anuntat  un tender pentru selectarea contractorilor pentru reabilitarea a 700 km de drum de importanţă naţională,  din mijloace  acordate de donatori straini.

Aminim ca anterior,  in luna august curent,  drumul Orhei-Rezina a fost vizitat de catre prim-ministrul Vlad Filat. Inca atunci,  Premierul a declarat ca reconstrucţia completă a drumului Orhei-Rezina trebuie să fie finalizată în 2012. La fel, Filat a spus ca  partea cea mai deteriorată cu lungimea de 13 km trebuie să fie reconstruită şi pusă în funcţiune pînă la sfîrşitul acestui an şi pînă la începutul sezonului rece.

La randul sau,  Valentin Brinişter – reprezentantul companiei „Ecodrumconstruct”, care efectuează lucrarile, l-a asigurat pe şeful Guvernului că acesti 13  km ai şoselei Orhei-Rezina vor fi dati în exploatare la sfîrsitul lunii noiembrie, iar unele sectoare de pe acesti 13 km  – chiar  la sfîrşitul lunii septembrie.
Precizam ca  din 2007, anul semnarii contractului cu firma ‚Tehnorut’ care in prezent se numeste „Ecodrumconstruct”, din  46 km de drum Orhei-Rezina, au fost reparaţi doar 14 km. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a încercat in cateva randuri  să rezilieze contractul cu aceasta companie,   însă  Curtea Supremă de Justiţie a obligat autorităţile să menţină contractul cu firma ‘Ecodrum’.

 


De  amintit si faptul ca la inceputul lunii septembrie curent, Procuratura Anticorupţie a anuntat ca a deschis un dosar pe firma Eco Drum Construct  care ar fi  prejudiciat statul  cu peste 1,9 milioane de lei, majorand  lucrărilor şi a prezentand  informatii false         despre calitatea materialelor de contrucţie.
Până acum, pentru reabilitarea  traseului Orhei Rezina au fost alocati  peste 130 de milioane de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reiterare-de-viceministru-anul-2012-incheierea-reabilitarii-drumului-orhei-rezina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19