Select your Top Menu from wp menus

Reguli NOI pentru Societăţile pe Acţiuni

Guvernul a aprobat ieri o serie de modificări la Legea privind Societăţile pe acţiuni. Proiectul de Hotărâre a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a executivului republican şi cuprinde o serie de modificări şi completări la actul legislativ sus-menţionat. Astfel în lege va apărea o nouă noţiune, cea de „Societate-entitate de interes public”, care se referă la cele controlate de stat şi prevede că „Achiziționarea acțiunilor plasate de societățile – entități de interes public se va efectua prin intermediul unei societăți de investiții.”
Sunt introduse noi modificări la articolul ce defineşte tranzacţia cu conflict de interese , iar societăţile – entități de interes public, vor publica informaţia despre ţinerea adunării generale a acţionarilor şi pe pagina web a acesteia
Amintim în context că la începutul lunii aprilie deputaţii discutau modificări la un alt proiect de lege ce ţinea de „Administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice” , prin care se propunea ca acţiunile dintr-o întreprindere de stat să poată fi schimbate pe acţiunile unei întreprinderi private. Atunci acest document din cauza divergenţilor aşa şi nu a ajuns să fie votat.

sursa: National.MD