Select your Top Menu from wp menus

Reguli noi pentru agenţii economici cu venituri mari

Agenţii economici care înregistrează vânzări anuale de peste 2 milioane de lei vor fi obligaţi de la 1 iulie să instaleze POS-terminale la toate punctele de încasare a plăţilor, anunţă Banca Naţională a Moldovei.

Noile prevederi nu sunt valabile pentru agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea în sate şi comune.

BNM a trimis scrisori către toate instituţiile bancare cerându-le să acorde unităţilor economice suportul informaţional şi tehnic necesar ca acestea să se poată conforma regulilor noi.

“Instalarea POS-terminalelor va contribui la stimularea plăţilor fără numerar. Agenţii economici vor scăpa de anumite cheltuieli pentru gestionarea numerarului, iar la nivel de economie naţională va contribui la reducerea evaziunii fiscale”, se spune în comunicatul emis de BNM.

Ideea instalării obligatorii a POS-terminalelor a venit după ce BNM a primit mai multe plângeri de la consumatorii nemulţumiţi de faptul că unii furnizori de servicii nu au POS-terminale la punctele de încasare a plăţilor, iar unii clienţi nu au la moment bani cheş şi nu pot efectua tranzacţia.

sursa: union.md 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/reguli-noi-pentru-agentii-economici-cu-venituri-mari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19