Select your Top Menu from wp menus

Regulamentul privind funcţionarea Serviciului Fiscal de Stat, aprobat de Executiv

Din 1 aprilie 2017 Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a fost reorganizat prin absorbţia celor 35 de inspectorate fiscale de stat şi activează ca o singură persoană juridică responsabilă de administrarea fiscală a țării. Astfel, în cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a aprobat Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea SFS, care este autoritate administrativă din subordinea Ministerului Finanţelor, împuternicită să administreze impozitele, taxele şi alte plăţi în interesul statului.

Printre funcţiile principale ale SFS se numără: organizarea sistemului de management în domeniul administrării fiscale, colectarea impozitelor, taxelor şi a altor venituri la bugetul public naţional, prevenirea încălcărilor fiscale, inclusiv a evaziunii fiscale, controlul fiscal, examinarea contestaţiilor.

SFS va fi condus de către un director și patru directori adjuncți. De asemenea, în scopul examinării celor mai stringente probleme precum şi a stabilirii soluţiilor optime de depăşire a acestora, în cadrul SEF va fi instituit Consiliul executiv, un organ colegial decizional. Efectivul limită de personal al SFS va constitui 1892 de angajați, acelaşi număr de persoane care activează în instituțiile absorbite.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/regulamentul-privind-functionarea-serviciului-fiscal-de-stat-aprobat-de-executiv/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19